La Cala de Mijas – det autentiske Costa del Sol

Posted by on | |
Nordmenn valfarter hver sommer til Costa del Sol. I de travleste periodene er kystlinjen nærmest invadert av turister, badedyr og sk(r)ålende briter, men det finnes fremdeles noen autentiske perler hvis du leter godt.

Costa del Sol strekker seg fra Nerja til Cadiz. Langs kystlinjen finner du byer som Nerja, Malaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Marbella og Estepona, steder hvor det er umulig å unngå turister uansett når på året du kommer. De fleste byene skryter av sine historiske sentrum hvor andalusisk tradisjon kan oppleves i trange gater omringet av tradisjonelt, sørspansk byggeri, med det er likevel de travle hovedgatene og strandpromenadene proppet av irske pubber og «english breakfast»-steder som dominerer på de mest populære feriedestinasjonene.

La Cala de Mijas, derimot, kan noe som ikke alle andre steder kan. Her bor det kun noen tusen fastboende og sentrum er såpass lite at det er begrenset hvor turistifiksert det kan bli. Nå er det ikke slik at vi hevder at det ikke kommer turister La Cala de Mijas. Det gjør det, og de blir stadig flere, og faktisk opplever både byen og de nærliggende områdene en byggeboom som det er lenge siden sist kunne ses. Byen var opprinnelig en fiskerlandsby, men siden turistnæringen eksploderte på Costa del Sol på 1960-tallet har naturligvis også La Cala de Mijas funnet ut at det er penger å tjene på turistene og innrettet seg deretter.

Kilde: Unsplash


Likevel har La Cala, som byen omtales av de lokale, noe særpreget over seg. Her er det ikke like hektisk som i nabobyene og derfor finner du heller ikke et like pulserende natteliv som i eksempelvis Fuengirola og Marbella. Til gjengjeld finner du et bysentrum som også retter seg mot de lokale, du finner fenomenale strender like nedenfor de mange lekre spisestedene og en nyanlagt og kilometerlang tursti (går helt til Marbella) og du finner ikke like mange irske og britiske innslag på byens gastronomiske scene.

I motsetning til i mange av de større nabobyene går heller ikke noen travel og tett trafikkert vei igjennom sentrum. Dermed unngår La Cala de Mijas det verste av den hektiske, travle og stressende støyen fra et spansk trafikkbilde.

Midt i smørøyet


La Cala de Mijas er et perfekt utgangspunkt for en ferie langs Costa del Sol, i alle fall hvis du ikke behøver de hippeste utestedene, diskotekene og restaurantene i gåavstand. I en radius av 30-45 minutter med bil finner golfspillere flere baner enn det er mulig å spille i løpet av flere sommerferier, mens barnefamilier er sikret strålende strender og badefasiliteter. Prisene er også noe lavere i La Cala enn i mange av nabobyene. Og dersom det skulle bli litt for «stille», så er det ikke mer enn 15 minutter til både Marbella og Fuengirola hvor du finner massevis av action både på i de lyse og mørke timer. Til Malaga sentrum er det ca. 30 minutter med bil.

Kilde: Pixabay


La Cala de Mijas har også historiske innslag - ekko fra en tid hvor den lille fiskebyen måtte beskytte kystlinjen sin fra inntrengere. For å utrette dette bygde de fire tårn langs kysten, som skulle beskue ethvert ukjent skip som måtte komme. Et av disse er over 500 år gammelt. Er likevel ikke ønsket om å besøke de La Cala de Mijas' historiske severdigheter  på toppen av lista kan man oppleve lignende opplevelser online her, med spill som tar deg gjennom verdenshistorien.

Vi elsker La Cala de Mijas for byens sjarme og forsøk på å bevare en autentisk fiskerlandsby-historie. Våren og høsten er de beste tidspunktene å besøke byen på. Da er temperaturene meget behagelige (god norsk sommer) og det største turistpresset borte.

Vi ønsker deg god tur til Costa del Sol – hasta pronto!

0 kommentarer: