Tradisjonsrike München

Posted by on | |
Stadig flere nordmenn reiser på ferie til Tyskland, og München i den sydtyske delstaten Bayern er et populært reisemål for reisende som vil oppleve lokale tradisjoner, et rikt kulturliv og storslått arkitektur.

München er en tradisjonsrik by med en rekke kulturelle attraksjoner, men er kanskje mest kjent for den årlige oktoberfesten og fotballaget Bayern München. Det er den tredje største byen i Tyskland etter Berlin og Hamburg, hvor mange gjerne reiser på typiske storbyferier, mens München er kjent for å fremme sine lokale tradisjoner. Dette er byen for lederhosen, ølhaller, ølhager og ompamusikk.

Verdens største folkefest


Mange tar turen til München for å oppleve den 16 dager lange ølfestivalen Oktoberfest. Det som i dag har utviklet seg til å bli verdens største folkefest, startet som en fest for Münchens innbyggere i 1810 til ære for giftemålet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese av Sachsen-Hildburghausen. Festen startet som et hesteløp, men har siden 1960 først og fremst vært en ølfestival. Konseptet med Oktoberfest er i dag såpass populært at det har spredd seg til flere deler av verden, men det er utvilsomt noe helt spesielt å bli med på feiringen i selveste München. Oktoberfest er en gullgruve for byen. Det er viktige å være tidlig ute med planleggingen, da det er mange som vil ta del i denne populære folkefesten.

Oktoberfest - panoramio by Silver (CC<-BY-3.0)Byens store stolthet


Allianz Arena er hjemmestadionet til det populære fotballaget Bayern München, og er dessuten et landemerke i Tyskland. Bayern München er det største fotballaget i Tyskland, og er storfavoritt til å gå hjem med blant annet DFB-pokalen for sesongen 2019/2010, det viktigste cupmesterskapet i tysk fotball. På bettingsider som bet365 kan du finne en rekke tippe-tips for Münchens store stolthet. Allianz Arena ligger rett utenfor sentrale München, og du kan enkelt komme deg dit med t-banen. Enten det er for en guidet omvisning, kamp eller begge deler, kan et besøk hos Allianz Arena raskt bli turens høydepunkt for de fotballinteresserte i reisefølget. Olympiastadion som ligger nordvest for sentrum vil også være av stor interesse for sportsinteresserte, og ble bygget for Sommer-OL i 1972.

Allianz Arena, Múnich, Alemania22 by Diego Delso (CC BY-SA 3.0)Variert kulturtilbud og enestående arkitektur


München er kanskje mest kjent for Oktoberfest og fotballaget Bayern München, men byen har så mye mer å by på. München har et rikt og variert kulturtilbud innenfor blant annet kunst, musikk og arkitektur, og her finner du en rekke populære museer og severdigheter. Gamlebyen Altstadt, som ligger ved elven Isar, er et av de mest populære stedene å besøke i München, men er også et viktig møtepunkt for de fastboende. Alstadt har et pulserende bysentrum med en rekke markeder, shoppingmuligheter, spisesteder og severdigheter. Her ligger også Marienplatz, som ofte kalles hele Münchens hjerte. München er kjent for flott arkitektur og storslående bygninger, og bærer preg av klassisistisk, barokk og rokokko-arkitektur. Det er en ideell by for de som liker å utforske storslåtte kirker og slott, og er interesserte i historie og arkitektur. En annen populær attraksjon i München er Englischer Garten, en av Europas største parker. Her finner du blant annet Chinesischer Turm, det kinesiske tårn, som er midtpunktet i en av de største ølhagene i byen. Det er ikke uten grunn at München er kjent for sine ølhaller og ølhager. München har noe for enhver smak, bokstavelig talt.

München by Wolfgang Manousek via Flickr (CC BY 2.0)0 kommentarer: