En annerledes Kanariøy

Posted by on | |
En av Kanariøyene som ikke er like bra besøkt som Gran Canaria og Tenerife, men som uansett har veldig mye å by på er Lanzarote. Denne østligste av de 7 Kanariøyene er litt over 840 km2, og huser litt over 100.000 innbyggere. Dette er en vulkanøy som har et veldig spesiellt landskap. En del av strendene er også lavastrender, som særpreges av sin sorte sand.

Noen av de viktigste turistområdene på denne øya er Puerto del Carmen, Playa Blanca, Puerto Calero, Yaiza og Costa Teguise.

Puerto del Carmen var den første feriebyen som ble anlagt på Lanzarote, og er trolig den mest populære destinasjonen hos nordmenn som besøker øya. Dette var opprinnelig en landsby hvor fisking var den viktigste næringen. Dette har ført til alle de flotte fiskerestaurantene som byen kan friste med. Her finner du sorte lavastrender med et godt tilbud av aktiviteter for store og små.

Når det snakkes om den yngre garde i familien, er nok Playa Blanca en favoritt. Strendene på dette reisemålet er godt egnet for barn, ettersom stranden er grunn langt utover. Papagayo-stranden ved siden av Playa Blanca, regnes av mange for å være den beste stranden på Lanzarote. Dette feriestedet passer ikke for de som er ute etter full fart og liv om natten, men er veldig bra egnet for familier.

Puerto Calero blir da kanskje den rake motsetning til Playa Blanca. Hvis man ønsker en barnefri ferie på Lanzarote, er nok dette stedet man bør dra til. Her finnes den mest ekslusive småbåthavnen på hele øya, sammen med designer butikker og forskellige senter for trening og spa. Amura, en nydelig restaurant som nevnes av Michelinguiden ligger også her.

Yaiza er egentlig ikke et stort turistmål, men en liten landsby som faktisk hat blitt kåret til den vakreste i hele Spania ved flere annledninger. Noen få hoteller ligger i denne sjarmerende landsbyen, og den er godt egnet for de naturinteresserte som tenker å utforske nasjonalparken Timanfaya.

Costa Teguise er et feriested på nordsiden av hovedstaden på Lanzarote, Arrecife. Her er ikke strendene sorte, men har lyse farger og er omgitt av parker og mange blomster. Hotellene ligger også stort sett nede på stranden, så dette er et bra reisemål for strandelskere. Feriestedet har også mange forskjellige sportsaktiviteter for treningsfrelste.

Samme hvilket av disse destinasjonene på Lanzarote du kommer til å velge, finner du på denne Kanariøya så utrolig mye mer også. Her er det ikke bare masseturisme, men en spennende natur, et behagelig klima og en veldig vennlig lokalbefolkning, God tur.

Forfatteren har laget en reiseguide om Lanzarote.

0 kommentarer: