Ferie i Kroatia

Posted by on | |
Legg ferien til Kroatia, en perle i middelhavet. 

Tradisjonelt sett har ikke Kroatia vært en typisk charterdestinasjon for nordmenn, men stadig flere av oss velger å dra på chartertur til Kroatia. 

Kroatias popularitet har vokst blant ferierende nordmenn og er et land mange nordmenn har forelsket seg i.  Med krystallblått vann, romantiske middelalderbyer og en vennlig befolkning er det vanskelig å ikke bli sjarmert.

Det finnes en rekke pakkereiser å velge mellom når du skal på ferie, men legger du ferien til Kroatia bli nok ferien vellykket uavhengig av hvor i Kroatia du velger å reise.

Rivieraen i Makarska

Kroatia er kjent for sin langstrakte kystlinje og langs rivieraen i Makarska finner du badebyene liggende på rekke og rad som perler på en snor.  Her kan du nyte en varm sommerdag ved det azurblåe vannet eller slå deg ned på en restaurant mens du skuer utover Adriaterhavet.

Makarska er den største byen langs kystlinjen som har fått navnet Makarskas Rivieraen.  Men det finnes flere steder å besøke dersom du velger å legge turen til rivieraen i Makarska, som blant annet øya Brac.  Du kommer deg til Brac med ferje fra havnen i Makarska. 

Kroatias nest største by
Den nest største byen i Kroatia er Split.  Til tross for at byen ikke er så altfor stor finnes det mye å gjøre, og her kan du nyte late dager på stranden for senere å utforske byens historiske skatter.

Split er en 1700 år gammel by, men i dag finner du en herlig miks av det urbane med det kulturelle. Side om side ved noen av byens viktigste historiske bygninger ligger moderne kafeer og restauranter hvor ungdommene treffes og nyter livet.

Stemningsfulle middelalderlandsbyer

Øya Hvar er en av de større øyene som ligger langs kystlinjen.  Dette er en vakker øy med svært frodig natur og er den mest solrike øya langs kysten. 

I Hvar kan du utforske arkitekturen fra middelalderen samtidig du som du shopper for en billig penge.  Slå deg ned på et av de mange restaurantene som finnes i byen og nyt de kulinariske gledene du finner i Hvar.  En tradisjonell rett fra Hvar som bør prøves på ferie i Kroatia er ”Gregada” som består av fisk og potet. Nyt maten på en tradisjonell måte kun ved hjelp av en skje.

Det herlige med å reise til Kroatia er at det finnes så mye å gjøre og se, foruten å sole seg på stranden dagen lang.  Etter en chartertur til Kroatia kan du dra hjem med både en fin brunfarge og mange kulturelle impulser.

Om forfatteren; Zanett M. Myhre skriver og distribuerer  artikler for et byrå innen digital markedsføring for en rekke kunder innen flere ulike bransjer. Artiklene som distribueres skal kun brukes som informasjon. Lesere bør alltid dobbeltsjekke informasjonen og ikke gjennomføre handlinger kun på basis av artikkelen.

1 kommentarer:

♥ Stines hverdag sa...

Kom nettopp hjem fra en deilig uke med sol og varme i Makarska :)

Ferie i Kroatia