Ferie på Tenerife

Posted by on | |
Et av de mest populære reisemålene for nordmenn er kanarieøya Tenerife. Hvor på denne øya skal man reise for å oppleve en best mulig ferie?

I over 40 år har nordmenn reist på ferie til Tenerife og grunnen er veldig enkel. Denne kanariøya kan skilte med noe de fleste nordmenn savner på vinterstid, nemlig sol og temperaturer over 20 grader. Flesteparten av de norske turistene som reiser til Tenerife gjør det om vinteren, og de reiser også helst til sørsiden av øya der klimaet er som best.

Hvilke plasser kan man da velge mellom? De fire mest besøkte reisemålene på Tenerife er; Los Christianos, Playa de las Americas, Los Gigantes og Puerto de la Cruz. Sistnevnte ligger på nordvestsiden av øya og har et litt mer ustabilt værbilde, mens de tre førstnevnte ligger sør, og frister med nesten ubegrenset med sol fra morgen til kveld. Disse fire feriestedene kan deles opp i fire typer av ferierende personer; stille og rolig, fest og moro, fjell og natur og til slutt litt mer kultur.

Los Christianos er den første byen man kommer til fra Reina Sofia, som er flyplassen sør på øya. Dette feriestedet passer bra for mennesker som ønsker late dager, og vil slappe av i et godt klima, men uten alt for mye støy og bråk. Los Christianos har ikke bare hoteller, men også et lite sentrum hvor det kanariske hverdagslivet fortsatt er en del av bybildet. En fergetur over til La Gomera er mulig fra havnen nederst i byen, og reisemålet passer for par med eller uten barn, som ikke behøver diskotek  på ferien. Playa de la Vista er den beste stranden i byen, og er mer avslappende enn sin nabo i vest.

Playa de las Americas ligger som nabo vest for Los Christianos, og er et litt mer turistifisert feriested. Her finner du ikke like mye lokalt liv, men dertil mere fest og moro. Byen består av en 15 kilometer lang strandlinje med hoteller, barer, nattklubber, butikker og restauranter. Strandpromenaden her er veldig fin å spasere på, om man vil kikke på andre turister, eller bare se å bli sett. Göta Kanal og Den Glade Viking er serveringssteder hvor man treffer andre skandinaver i feststemt humør.
Los Gigantes eller kjempene som det betyr på norsk, har fått sitt navn etter de berømte klippene på 450 meter som formelig raser rett ut i Atlanterhavet. Byen ligger ved foten av disse klippene, og er en ferieby med et meget kuppert terreng.  Plassen er perfekt om du ønsker å vandre i terrenget mens du nyter ferien på Tenerife. Det meste av restauranter og butikker finner du nede ved havnen og marinaen, og dette er kanskje den plassen på Tenerife med den flotteste solnedgangen.

Puerto de la Cruz ligger på på vestsiden av øya, nedenfor fjellet Teide. Den hyggelige bykjernen med torget å gågatene, veier opp for det noe dårligere klimaet man har på denne siden av øya. Byen er virkelig sjarmerende og mangler bare strender for å gjøre den til en fullkommen sydenby. Dyreparken Loro Parque ligger her, en obligatorisk dagstur for alle som besøker Tenerife. Puerto de la Cruz passer for de som ønsker en god temperatur, men som ikke nødvendigvis må ligge å sole seg hele ferien.

Alt i alt har denne ferieøya noe for enhver smak, og klarer å tilfredstille de fleste krav til en fin ferietur. God ferie til Tenerife!

Om forfatteren; Forfatteren lager en reiseguide om Tenerife.

0 kommentarer: