Ferietips om Bahia Feliz

Posted by on | |
Bahia Feliz på Gran Canaria er en av de mest barnevennlige feriedestinasjonene i Europa.

Hvis du skal reise til syden med barn på vinteren, er det mange ulike reisemål å velge mellom. Den korteste flyturen for å være sikret en anstendig temperatur og tilstrekkelig med soltimer, går til Kanariøyene. Av de syv Kanariøyene er den mest besøkte øya blant nordmenn, Gran Canaria. Her finnes det flere feriebyer, men kanskje den som er best egnet for barnefamilier heter Bahia Feliz.

Det ligger seks forskjellige hotelkomplekser inne på området. Blue Bay Beach Club, Monte Feliz, Las Pitas, Tres Vidas, Hotel Orquidea og Playa Feliz. De fleste som reiser hit bruker reiseoperatøren Star Tour, noen reiser med Ving og andre har egne timeshareleiligheter her.

Hele området i Bahia Feliz er på en måte skjermet fra omverdenen. Den eneste trafikken å snakke om, er taxier som henter eller slipper av feriereisende som skal utforske andre deler av Gran Canaria. Noen leiebiler som farter frem og tilbake kan man også en sjelden gang legge merke til. Ettersom det bare er blindveier her, har man ingen gjennomgående trafikk, så barna dine kan fint ferdes fritt omkring.

Det finnes et lite shoppingsenter her, med noen butikker, mellom ti og femten restauranter, noen barer, blant annet en norsk bar som viser norske tv kanaler, og et stort festlokale med kveldsundeholdning. Sistnevnte heter Garbos, og her blir du servert av artistene som opptrer mens du spiser en treretters middag.

Bahia Feliz er godt kjent for mulighetene for windsurfing. På stranden finnes det muligheter for å leie seg brett, og de har også kurs for deg som ikke har prøvd å surfe tidligere. Her kan man også få leid seg en kajakk eller en sykkelbåt. Selve stranden er ikke så stor, men det kan også være behagelig. Innpåslitne strandselgere ser man ikke her, og det eneste som finnes av utsalgssteder er en liten strandbar som serverer enkle retter, drikke og is.
Man kan også gå turer i en flott park med massevis av palmer. Her finnes det også en lekeplass for de aller minste. I gåavstand ligger den eneste gokartbanen på Gran Canaria. For de motorinteresserte er det også en bane på den andre siden av veien, hvor det en del helger arrangeres løp for enten motorsykler eller biler. Westernparken Suoix City ligger omtrent fem minutter unna med taxi, og resten av attraksjonene på Gran Canaria, er ikke så mye lengre unna.

Alt i alt er dette en rolig og behagelig feriedestinasjon, både om du reiser med barn eller uten. Bortsett fra til tider litt vind, er klimaet deilig og varmt gjennom hele vinteren. Veldig mange av de som har reist på ferie til Bahia Feliz, tar ofte turen tilbake igjen. Dette tyder vel på at det er et bra reisemål. Husk det er ikke mer enn fem timers flytur, så er du fri for minusgrader og snø. God ferie.

Om forfatteren; Les mer om Bahia Feliz og andre feriesteder i reiseguiden om Gran Canaria.

0 kommentarer: