Hva er gibraltarstredet?

Posted by on | |
Da Ari Behn skrev sin selvbiograf, fortalte han om sin reise til Gibraltarstredet. Noen lurte da på hva Gibraltarstredet var.

Da jeg og familien min i sommer bestemte oss for at vi trengte å komme oss bort for å få litt sol og varme, falt valget på Costa del sol. Etter noen dager med solslikking og late dager ved poolen, fant vi ut at vi ville dra på sightseeng i området.

Vi fant da ut at vi bare var et par timers busstur fra Gibraltar. Vi måtte bytte buss i Estepona, ellers gikk det rake veien. Gibraltar er en engelsk koloni, så vi måtte ha med pass for å komme inn i Gibraltar.

Da  vi kom over gensen til Gibraltar, stod det minibusser med guider på rekke og rad, det var bare sette seg inn.Da fikk vi en guidet tur opp i fjellet i Gibraltar. Guiden vår var en eldre kar som hadde bodd i Gibraltar i hele sitt liv, og jobbet som guide i Gibraltar i hele sitt liv. Siden Gibraltar er en engelsk koloni, hadde vår guide engelsk som sitt første språk. Så da ble det heldigvis for oss en guidet tur til Gibraltar på engelsk.

Hovedattraksjonen i fjellet i Gibraltar var apene. Vi kunne få dem opp på skulderen vår, hvis vi ville. Ellers gikk vi inn i dryppssteinshuler, og tunneller som var gravd ut av små redskaper. De var gravd ut for å forsvare byen mot angrep.Hele klippen var delt av en mur, som var satt opp som et forsvarsverk av maurerne.
Hele turen med guiding tok halvannen time.

Selve Gibraltarstredet var en ganske liten by, med 30000 innbyggere. Det var  faktisk en flyplass der. Den gikk over hovedveien, så når det kom et fly, gikk bommene ned på hver side. Hvis vi skulle kjøpe noe der, måtte vi bruke pund, Gibraltarpund. Det var en veldig spennende dag i Gibraltar.

Så hvis du har tenkt deg en tur til Costa del sol, så anbefaler jeg å ta en tur til Gibraltar. Men du må ikke glemme å ta med passet.

0 kommentarer: