Reis til Malta

Posted by on | |
Malta er et intenst reisemål. Intenst både i varme, kultur, fest og tradisjon.

Været på Malta er et kapittel for seg selv. Øya reklamerer med å ha mer enn 300 soldager i året, og selv om dette kanskje kan være litt av en overdrivelse er det mye sannhet i påstanden. I forhold til mange andre land i Europa er klimaet på Malta både varmt og stabilt. Sommeren kan for nordboere oppleves som ekstremt varme og trykkende. Gjennomsnittstemperaturer på over 30 grader og høy luftfuktighet gjør stranden til et yndet sted å oppholde seg.

Malta er omgitt av krystallklart blått hav. Havet rundt Malta holder gode temperaturer fra Mai til November. Selv om øya ikke har mange sandstrender, finner sted et utall steder å bade. Etter et opphold på Malta finner mange at de faktisk foretrekker å bade fra fjell og stein i forhold til sandstrender fordi man slipper problemet med sand i sko og bukser. I 2010 har Maltesiske myndigheter begynt med sikkerhet på strendene og introdusert strand vakter. Dette forsterker Malta som et meget godt reisemål både for eldre, yngre og festsugen ungdom. På kveldstid samles Maltesere på strendene rundt om øya for å grille, spise og drikke. Du kan også se fiskere lysfiske på natterstid fra tradisjonelle Maltesiske båter. På østsiden av øya kan du finne ungdom som bader av seg varmen fra instens festing i Paceville.

Paceville er Maltas svar på Ibiza. Lite, trangt og instenst tiltrekker stedet seg ungdom i tusenvis hver kveld. Med topper i helgene holder festen seg gående i Paceville gjennom hele uka. Selv om Malta er konservativt er det lite kontroll og øya har særdeles dårlig trent politi. Den positive siden av dette er at nattklubber, strippeklubber og festdeltakerne kan tillate seg mye som de normalt ikke kunne tillate seg.

Likevel, lokalbefolkningen på Malta tvilholder på lokal kulur og tradisjon på en slik måte at belastningen som store mengder turister normalt har, ikke påvirker Malta i like stor grad som man skulle tro. Kulturen og tradisjonen er tydeligst når det kommer til religiøse feiringer og høytider, men manifesterer seg også i livet fra dag til dag. I likhet med deler av Italia går alt på Malta sakte bortsett fra trafikken. Dette er for eksempel spesielt tydelig dersom man tar taxi eller buss - hold deg fast!

Malta kan beskrives som en blanding mellom Europa og Arabia eller som et tørt, værbitt og engelskokuppert Sicila. Malta har alt fra fest til historie og strand.

Om forfatteren; For mer informasjon om Malta, benytt reiseguiden Malta Wiki.

0 kommentarer: