Reise til Portugal

Posted by on | |
Portugal har ofte havnet i skyggen av nabolandet Spania blant norske turister, men flere og flere får etterhvert opp øynene for dette spennende reisemålet.

Ikke bare er Portugal betydelig billigere enn sin nabo i øst, men det er også tildels litt mindre oppdaget og ikke like turistifisert, selv om steder som Albufeira også har masseturisme. Både mat og drikke er en opplevelse i seg selv i Portugal, hvor mye av det lokale som Bacalao og Portvin bør prøves.

De mest kjente feriestedene i Portugal ligger helt sør i landet langs Algarvekysten. Flotte reisemål som Albufeira, Faro, Vilamoura, Praia de Rocha for å nevne de mest populære, er solsikre steder, med over 300 soldager i året. En storbyferie til Lisboa eller Porto har også sin sjarm, for å ikke nevne perlene i Atlanterhavet, Madeira og Azorene.


Vis større kart

Portugal kan også friste med litt mere utradisjonelle former for ferie. Hva med vandringsturer eller vinsmaking i Dourodalen som er et verneverdig område på listen til UNESCO. Eller den sjarmerende badebyen Cascais vest for Lisboa, hvor folk fra hovedstaden reiser når de skal slippe unna storbyen for en helg. Den gamle byen Villa Nova Foz utenfor Porto, er også verdt et besøk.

Selv om de fleste forbinder en ferie i Portugal med å reise vår sommer eller høst, så passer spesielt Madeira og Azorene også til turer vinterstid. Det er ikke like værsikkert som Kanariøyene, men heller ikke som mange ville sagt like "Harry". Men sammenligner du med den norske vinteren, er disse øyene et godt alternativ. God ferie til Portugal.

0 kommentarer: