Gode reisemål i Thailand

Posted by on | |
Thailand seiler opp som kanskje det mest populære reisemålet hos nordmenn. Hvilke reisemål i smilets land er de beste?

Thailand er uten tvil det mest populære reisemålet i Asia blant nordmenn, og hadde ikke flyreisen vært dobbelt så lang som til Kanariøyene, hadde landet kanskje toppet listen totalt sett også. Thailand kan by på det meste fra eksotisk kultur, flotte storbyer, endeløse sandstrender og et veldig behagelig klima. Her kommer litt om noen av de beste reisemålene i Thailand.

Bangkok er for mange inngangsdøren til Thailand, men kan tilby mye mer enn det mange opplever på sine to til tre dager på vei videre. Denne storbyen har alt! Mennesker fra hele verden møtes i Bangkok, og med alt som finnes fra før, blir denne metropolen en pulserende og nesten elektrisk by som aldri sover. Her kan du oppleve markeder og templer. Det flytende markedet og Grand Palace er noen eksempler som bør besøkes på din neste tur til hovedstaden i Thailand. En tur gjennom gatene i en tuk-tuk er vel også obligatorisk for å kjenne på byen. Spis middag i 77 etasje på Sky Bayoke Hotel, med en fantastisk utsikt over denne verdensbyen, og fyll opp din tomme koffert med klær fra et av de tusen forskjellige shoppingsenterne som Bangkok har.

Hvis du reiser til Thailand for å sole og bade, er det vanskelig å komme utenom Phuket. Denne feriedestinasjonen har egentlig alt for de som søker en ferie i vannkanten. Hva med elefantsafari i jungelen, båtturer til James Bond Island, snorkling blant korallrev eller se og bli sett i Patong. Kata Beach er favoritten til mange norske turister, og dette feriestedet passer perfekt for familier som reiser med barn. Her finner du ikke noe særlig natteliv, men langgrunne strender og et trygt og godt miljø. For de som vil oppleve Thailand by night, er Patong ikke langt unna med sin Bangla Road og aktiviteter av ymse slag.

En times båttur fra Phuket ligger paradisøya Phi Phi. Dette er muligens en av de flotteste øyene i hele verden, og den berømte filmen The Beach ble i sin tid spilt inn her. Selve øya er formet som en slags H, med strender på begge sider. Lagunen på nordsiden er perfekt for å ligge å flyte i timesvis, med en snorkel som det eneste utstyret. En vandring gjennom jungelen opp til utsiktspunket er heller ikke å forakte. Da får du virkelig se hvor flott og spesiell denne øya er. Andre aktiviteter er en tur i en longtailbåt eller en kajakk rundt øya, og dermed finne sin egen private strand for en dag.

Dette er bare noen få av de stedene du kan reise til i Thailand. Om du planlegger en to-ukers tur med koffert eller en tre-måneders tur med ryggsekk, har du i hvert fall mye og se fram til. God ferie til Thailand.

Om forfatteren; Forfatteren har laget en liten reiseguide om Thailand.

0 kommentarer: