Ferie i Oslo

Posted by on | |
Det er umulig å komme utenom vår egen hovedstad når du planlegger ferie i Norge. Ikke bare er byen full av attraksjoner som både norske og internasjonale turister har stor glede av, men den ligger også sentral plassert for mange ulike utflukter.

Det er umulig å komme utenom vår egen hovedstad når du planlegger ferie i Norge. Ikke bare er byen full av attraksjoner som både norske og internasjonale turister har stor glede av, men den ligger også sentral plassert for mange ulike utflukter.

Hvis du er av det impulsive slaget, kan du gjerne ta deg rundt i Oslo med Hop on Hop off-bussene. Dette er åpne busser som tilbyr omvisning, der du kan ta deg en pause når du selv føler for det. Det arrangeres også en rekke ulike bussutflukter året rundt. Liker du deg best som fotgjenger, arrangeres det også mange byvandringer og omvisninger. Sightseeing med helikopter er tilgjengelig fra en rekke firmaer i Oslo. Det tilbys både turer over selve Oslo, der man får se byen og kjente landemerker i et fugleperspektiv, men også turer der man se områdene rundt byen. Du kan for eksempel ta en tur for å se Nordmarka, eller kanskje det ville være interessant med en tur ut oslofjorden?

På Bygdøy, bare 5 km unna Oslo sentrum, ligger det en rekke museer og severdigheter. Bygdøy kan nås både med buss og med bil, men det enkleste og mest behagelige er å ta fergen som går fra direkte fra Oslo sentrum. Fergen går hver dag mellom 15. mars–12. oktober fra Rådhuskaia til Dronningen, og derfra er det bare en kort gåtur til flere av Oslos viktigste severdigheter.
Her ligger Norsk Folkemuseum, et flott utendørsmuseum med bygninger samlet inn fra hele Norge. Like ved ligger Frammuseet, som gir en oversikt over norsk polarhistorie og de store polarekspedisjonene. Museet er bygget rundt den originale Fram-skuten, skipet som har vært både lengst mot nord og sør. Det mest spennende er kanskje vikingskipshuset, der flere av Norges fremste nasjonalskatter er utstilt. Her er begge de to best bevarte og flotteste vikingskipene utstilt, i tillegg til mye annet fra gravfunnene fra Tune, Gokstad, Oseberg og Borre. På Bygdøy ligger også Kon-Tiki Museet med utstillinger innsamlet av Thor Heyerdahl (1914–2002) en av verdens mest kjente vitenskapsmenn, eventyrere og miljøforkjempere gjennom tidene. Kon-Tiki Museet inneholder originalfartøyer og gjenstander fra Heyerdahls verdenskjente ekspedisjoner.

I selve Oslo sentrum finnes det en rekke severdigheter som kan nås til fots eller ved å bruke byens kollektivtilbud. Hvis du ønsker å slappe av, kan en rusletur på Aker brygge anbefales, gjerne i kombinasjon med et besøk på Akershus Festning. En ny severdighet som raskt er blitt populær blant både byens innbyggere og besøkende, er operaen i Bjørvika, som etter åpningen 12. april 2008 raskt ble et landemerke. Bygget er tegnet av det norske arkitektkontoret Snøhetta, og det er det første operahuset i verden der man kan gå på taket. For den kunstinteresserte er et besøk på nasjonalgalleriet en selvfølgelighet. Blant Nasjonalgalleriets mest kjente attraksjoner er hovedverkene Skrik og Madonna av Edvard Munch og malerier av Cézanne og Manet.
Midt i Oslo ligger Vigelandsparken, Norges best besøkte attraksjon med over 1 million besøkende i året. Her kan du se rundt 200 skulpturer utført av Gustav Vigeland (1869–1943), som også har tegnet parken.

Det er
også et stort utvalg av hoteller i Oslo, alt fra nybygde forretningshoteller til mer tradisjonelle familievennlige småhoteller. Det kan være en fordel å bestill tidlig, gjerne på Internett, for å dra nytte av de beste tilbudene.

0 kommentarer: