Reise til Praha

Posted by on | |
Mange folk reiser på ferie til Praha, hovedstaden i Den tsjekkiske republikk for å smake på den rike historien som strekker seg nesten 1000 år tilbake. Den er referert til som "byen med de hundre spir", og mange av lokalbefolkningen sier at det var Guds hånd som beskyttet disse praktfulle bygningene under ødeleggende bombeangrep under den andre verdenskrig.

Praha er et av de mest populære reisemål i Europa. Hovedstaden i Tsjekkia regnes som en arkitektonisk perle, og nye hoteller spretter nå opp over hele byen for å håndtere denne store tilstrømningen av turister.


Vis større kart

Tsjekkerne er store kjøttelskere, og i motsetning til andre europeiske land serveres kjøttet her med mye fett med tykke rike velsmakende sauser. Det er heller ikke uvanlig å få servert bakverk som en siderett, og selvsagt elsker tsjekkerne også sitt øl. Tradisjonelle måltider er ledsaget av store mengder av det lokale tsjekkiske ølet Pilsner Urquell.

Turist høysesongen er generelt fra april til oktober. Nesten halvparten av den nasjonale inntekten, kommer gjennom reiselivsnæringen i Praha. Byen er veldig turistvennlig, og har ca 73 000 senger. Overnatting kommer i alle former, inkludert pensjonater, delt seng og frokost, fem stjerners rom og luksus losji på boutique hoteller. Og selv om byen huser anslagsvis 3 millioner turister per år, har den klart å holde på sin sanne storhet og kulturelle vakkerhet. Praha har noen av de mest omfattende samlinger av kunst og kultur i hele verden, og byr på mange spennende attraksjoner.

Uansett når på året du velger å besøke Praha du er garantert en varm velkomst. Det er en vennlig by full av fantastisk arkitektur og hyggelige mennesker med masse billige steder å drikke og spise. God tur til en flott storby i Europa, Praha!

0 kommentarer: