Skiferie i Italia

Posted by on | |
De italienske alpene er et flott alternativ hvis du liker å stå på ski i ferien. Italia er nesten en helt sikker vinner for de som leter etter vinterferier med sol og mote, men blir ofte glemt som ski destinasjon, i forhold til nabolandene Frankrike, Sveits og Østerrike.

Italia har fantastiske skiområder, idylliske alpine samfunn og eksklusive skibakker. Dolomittene har trolig flest løyper av noen sektor hvor som helst i Europa. Bestående av Val Gardena, Val Di Fassa, Folgarida, Madonna di Campiglio, Alta Badia, Arraba, Alleghe og Cortina. Her finner du mer enn 1200 km med løyper.

Det er også flere kjente skiområder i Italia og mange svært store sammenhengende skiområder som Cesana, Claviere, Sansicario, Sauze d'Oulx og Sestriere. Uansett om du er en nybegynner på ski eller en profesjonell skiløper, vil du etter all sannsynlighet få løyper som dekker dine behov.


Vis større kart

Du flyr relativt billig til både Milano og Bergamo, og kan være på overnattings-stedet i løpet av bare to timer. Fra Venezia og Brescia tar det litt lenger tid.  Bil eller buss er også en mulighet, men det blir fort en litt for lang kjøretur fra Norge til Italia.

I Italia er det en enkel og god blanding av hotell og skihytter. Italia er også utstyrt med noen flotte historiske hoteller, mange av dem med store terrasser hvor du kan nyte en lunsj eller after-ski under solen. Mange av de såkalte pensjonater, har nylig blitt forbedret til hotellstandard, også med gode treningsfasiliteter. Italiensk mat og særlig de ulike pastarettene er det ultimate kostholdet når du står på ski hele dagen.

Det finnes andre ski destinasjoner ja, men å stå på ski i Italia og å nyte maten og stemningen i landet er mer enn nok til å gi de italienske bakkene en sjanse.

0 kommentarer: