Cadiz

Posted by on | |
Et relativt ukjent feriemål for de fleste nordmenn, er byen Cadiz sørvest i Spania. Her finner du uendelig mange gater og smug, og kanskje noen av de beste strendene i hele Europa. I James Bond filmen Die Another Day, kom Halle Berry i den kjente bikiniscenen opp på stranden La Caleta i Cadiz, men var i filmen egentlig på Cuba. Cadiz er dessuten den eldste byen i den vestre delen av Europa.


At Cadiz ikke er et så kjent reisemål i Norge er ingen dårlig nyhet for deg som planlegger et besøk dit. Dette er et ganske autentisk reisemål i det ellers så turistifiserte Andalucia, hvor mange nordmenn har slått seg ned langs Costa del Sol. Innbyggerne i Cadiz virker rett så avslappet på mangelen av turisme, og det er egentlig hva man får i Cadiz, avslappelse. Her finner du også et fantastisk museum dedikert til arkeologi og kunst, hvor du kan tilbringe en hel ettermiddag.

Fiskerestauranten El Faro er populær blant lokalbefolkningen og er kjent for sin tre retters meny. Hvis du er i humør for tapas, så kan du gjerne bli sittende ved bardisken å spise utover kvelden. Denne halvøya omgitt av Atlanterhavet er et litt annerledes feriemål enn resten av Costa del Sol, hvor du i noen områder vasser i andre norske turister. Med sin sydlanske stemming og flotte strender, er dette det nærmeste du kommer til Karibia i Europa, god ferie til Cadiz.

2 kommentarer:

Hilde sa...

Hvor flyr man inn til ved reise til Cadiz?

Admin sa...

Nærmeste flyplass er Jerez ca. 35 kilometer unna.