Tulum i Mexico

Posted by on | |
Tulum var den første byen i Mexico de spanske erobrerne passerte i 1518, men her turte de ikke å gå i land. Ruinene man kan oppleve i dag var på den tiden malt i alle regnbuens farger, og byen var en av de viktigste i hele det Maya-indianske riket. I dag er Tulum et av de beste feriestedene ved det karibiske hav, og her står bading, dykking og snorkling i fokus, med det krystallklare vannet og de kritthvite strendene.















Et av stedene du absolutt må besøke hvis du er så heldig å kunne reise på ferie til Tulum, er dykke og badeparken Xel-Ha. Her ligger en naturlig lagune på 2 kilometer innover i landet, hvor du kan snorkle i brakkvann der hvor ferskvannet fra innlandet møter saltvannet fra havet. Denne kombinasjonen gir deg følelsen av å svømme i et akvarium, med fullt av fisk på opptil en halv meter lange i alle farger.

I Tulum ligger det noen store hotellanlegg i 4 og 5 stjerners standard som alle er basert på all-inclusive. Det finnes også muligheter for å leie seg private villaer ved stranden, enten ved Tulum eller nabobyen Akumal. Hotellet Gran Bahia Principe er et hotell som kan anbefales her. Resorten er diger med over 1.500 rom, men kvaliteten på mat og drikke kan ikke sammenlignes med all-inclusive i Europa. Tulum kan absolutt anbefales som reisemål. God ferie til Mexico!

0 kommentarer: