Rio de Janeiro

Posted by on | |
Den fantastiske byen Rio de Janeiro i Brasil huser hvert år verdens største karneval, men byen er så mye mer enn det. Her finner du noen av verdens beste og mest sexy strender på Copacabana og Ipanema, den velkjente kristusstatuen som ser ut over byen fra Corcovado og det spesielle fjellet som kalles for sukkertoppen. I Rio ligger også den imponerende fotballstadionen Maracanã.



















Rio er en spesiell og vakker by. Her møter den tropiske regnskogen Atlanterhavet, og med sine 23 strender og mange fjelltopper som byen er bygget omkring og på, er Rio et riktig tropisk paradis av en storby. Samba og Bossa Nova er rytmer du kan høre til alle døgnets tider, for i Rio er det alltid kort vei til neste fest. Cariocaene ( innbyggerne i Rio) elsker musikk, og det finnes mengdevis av små nattklubber med livemusikk.

Du må også ta en tur innom nasjonalparken Parque Nacional de Tijuca mens du er i Rio, en følelse av å være i regnskogen mens du fortsatt er i storbyen. Men selv om Rio er mer en karneval, bør opptogene og festen i februar absolutt oppleves, for sambaparaden i Rio glemmer du aldri. En flybillett til Rio de Janeiro bestilles enklest med enten Lufthansa via Frankfurt eller TAP Portugal via Lisboa. God ferie til Brasil.

0 kommentarer: