Reis til Capri

Posted by on | |
Den lille italienske ferieøya Capri ligger idyllisk til noen kilometer utenfor kysten av Napoli i Middelhavet. Nordmenn forbinder kanskje denne øya med sangen til Erik Diesen, men Capri er faktisk kjent som en av de vakreste øyene i hele verden. Hit har turister valfartet i flere tusen år, fra helt tilbake som på Romerners tid. Keiser Tiberius bygde opp Villa Jovis, som du kan besøke ruinene til. I dag er Capri kjent som et av de mest luksuriøse feriestedene sør i Italia.

Capri er kanskje mest kjent for sin blå grotte som på italiensk heter grotta azzurra, og alle de rike og berømte personene som besøker øya hver sommer. Dette er et relativt dyrt reisemål, noe som gjenspeiles av de som besøker øya. Men har du penger nok, kan du ta inn på fashonable Capri Palace Hotel og shoppe litt hos Armani, Gucci, Chanel og andre eksklusive butikker som ligger side om side i Capri by.

Det går hurtigbåter til Capri omlag hver halvtime hele dagen fra Napoli og Sorrento på Amalfikysten, og prisen er ca. 130 kroner per person. Dette er en fin dagstur hvis du er på ferie i de trakter, for Capri med sin storslåtte natur, smaragdgrønne vann og bratte klipper kan ta pusten fra hvem som helst. Har du et relativt høyt feriebudsjett og vil feriere med kjendiser fra hele verden, reis til Italia og Capri!

0 kommentarer: