Zanzibar

Posted by on | |
Rett utenfor kysten av Tanzania ligger den legendariske øya Zanzibar. Dette eksotiske reisemålet var i sin tid en av de viktigste stedene i verden i forhold til slavehandel, og i Stone Town som ligger på UNESCO sin liste over verdensarv, kan du oppleve såkalte slaveceller den dag i dag. Men i dag er Zanzibar mest kjent for sin praktfulle natur, kritthvite strender og alt krydderet som produseres på den afrikanske øya.
Zanzibar var litt på grunn av slavehandelen et midtpunkt i den afrikanske, arabiske og indiske verden. Her ble det handlet med slaver, krydder og elfenben, og det meste av skipstrafikken i området gikk innom Zanzibar på 1800-tallet. Kjente personer som Dr David Livingstone har bodd her, og huset hans kan besøkes i Stone Town. Queens tidligere vokalist Freddie Mercura ble født her i 1946, og Zanzibar er også opphav til språket Swahili.

Som turist på Zanzibar kan du glede deg over jevne temperaturer hele året på litt over 26 grader, og stort sett sol hver eneste dag. Dykking, snorkling og seiling er de store aktivitetene på øya, sammen med et avslappende strandliv. Her finnes det flere eksklusive hoteller med alle fasiliteter du kan ha bruk for. Kombiner gjerne en badeferie i dette tropiske paradis med en safaritur i Tanzania, en opplevelse du aldri vil glemme. God ferie til Zanzibar.

1 kommentarer: