Julefeiring på Liseberg

Posted by on | |
Har du tenkt deg på en liten weekendferie i førjulstiden? Kanskje for å handle litt julegaver eller for å finne julestemningen? Vi vet hvor du bør reise, nemlig på julemarkedet i Liseberg i Gøteborg, kun en tretimers kjøretur fra Oslo. Det er Sveriges største julemarked og den velkjente fornøyelsesparken forandrer seg til et eventyr av en juleopplevelse. Jul på Liseberg åpner 20. november og du kan forvente en herlig julete fornøyelse.

Jul i alle varianter

Hele parken er dekket av julelys og julepynt som garanterer en koselig atmosfære. Julemarkedet på Liseberg har lange tradisjoner og har i flere år vært en stor del av julen for mange. Det store julemarkedet er delt inn i flere ulike temaområder slik at du kan få med deg akkurat det du vil. Det er gammeldags jul, strålende jul, kaninenes jul, tradisjonelt julemarked, reis tilbake i tid til middelalderen og midtvintersfest, jul i Lappland og ”Tomteland”. Her finnes det mye å gjøre for hele familien, og det er like stor stas for små som for store.

På selve julemarkedet finner du over 80 boder som selger en rekke delikatesser, håndverk og spennende saker som også garanterer julestemning. De selger blant annet julepynt, brente mandler, karameller, gløgg, spekemat, reinkjøtt og mye mer. Kort sagt får du en herlig miks av tradisjonelle boder med alt mulig som du kan tenke deg.

Jul for barn i alle aldre

Det er mye å gjøre for barn på julemarkedet i Liseberg. Blant annet en skøytebane hvor barna kan ha mye gøy, og hvor vi voksne også kan kose oss med litt knall og fall. Barna vil selvfølgelig hilse på nissen i nissens juleverksted og kanskje skrive en ønskeliste som nissen kan få. Eller hva med en sledetur med reinsdyr gjennom parken? Det er også mange barnekaruseller som er åpne i denne perioden i Kaninenes jul, men de største og mest fartsfylte karusellene for voksne er dessverre julestengt. Men da kan vi voksne glede oss over at det faktisk er en isbar laget av is i Liseberg, hvor du kan drikke gløgg i iskalde omgivelser. Vi fryser bare av tanken, men blir samtidig varm innvendig.

Det er sterke tradisjoner for julemarked i Sverige, og dette er noe vi i Norge kan lære mye av. En liten svipptur til Liseberg i førjulstiden og vi har julestemning til langt ut i januar. Hva er det som gir deg julestemning?

0 kommentarer: