Fotballferie til München

Posted by on | |
1. Bundesliga av tpower1978
Bayern München er en av de kongelige innen europeisk toppfotball. München er også et svært populært reisemål, spesielt for fotballinteresserte. På tross av at München blir seriemester også i år så har denne sesongen en noe bitter ettersmak, nettopp fordi både lokale og ferierende går glipp av å heie klubben fram i Champions League finalen.

Det var nok mange ferierende som hadde håpet at de kunne legge en tur til den sørlige delen av Tyskland og samtidig få muligheten til å ta del i euforien over at det lokale laget deltok i finalen til Europas gjeveste fotballturnering. Allikevel finnes det fortsatt gode grunner til å planlegge en fotballferie til akkurat München. Klubben og byen har nemlig nok av ting å feire.

Den tyske toppklubben har allerede sikret ligatittelen i Tyskland og skal snart spille cupfinale om DFB-pokalen mot Eintracht Frankfurt. Alle som følger med på tysk fotball gir Bayern München svært gode odds for å vinne finalen, spesielt med tanke på at den tyske landslagskeeperen, Neuer, mest sannsynlig vil være tilbake i aksjon. Ifølge ledende aktører på markedet blir Bayern München gitt hele 1/10 i odds for å stikke av med pokalen.

En bitter ettersmak

#11 Hoffmann av Schwarz Johann
Dette ville for en hvilken som helst annen klubb bli sett på som en svært god sesong. Allikevel er det verdt å huske på at Bayern München er langt fra akkurat en vanlig fotballklubb og at München er en usedvanlig fotballgal by. Nok en gang ble de slått ut av Champions League i semifinalen, og nok en gang var det nettopp Real Madrid som ble deres undergang. Dette er bittert for både klubben og byen.

Over to kamper kan de fleste fotballeksperter være enige om at Bayern München tydelig var det beste laget. Det er like utvilsomt München kastet bort voldsomme mengder sjanser til å score. Dermed har blant annet stjernespissen Lewandovski fått svært mye kritikk av både nasjonale og lokale medier etter det sure tapet.

Ny trener kommer inn dørene i München
Det er den kroatiske treneren Niko Kovac som har fått den store oppgaven med å lede München mot nye gullår. Det blir en vanskelig øvelse, men 46-åringen mener han er den rette mannen til å lede storklubben videre. Å vinne Champions League er utvilsomt et av de viktigste målene til den nye treneren.

Kritikk fra Frankfurt
Allikevel skjer ikke denne overgangen helt uten kontroverser. Kovac er nemlig den nåværende treneren i Eintracht Frankfurt, klubben som München straks møter i cupfinalen. Ledelsen i Frankfurt har dermed stilt spørsmålstegn ved hvorfor nyheten om overgangen er blitt lekket til mediene før denne viktige kampen.

Kroaten tar over trenerjobben i München den 1. juli og sportsdirektøren i Frankfurt forteller til tyske medier at han ønsker treneren lykke til. Allikevel kritiserer han München for å ikke greie å holde lokk på nyheten inntil sesongen var ferdigspilt.

Fikk sparken mot Norge
Kovac er en merittert trener og var tidligere leder for det kroatiske landslaget, fra 2013-2015. Han hadde noen turbulente år i Kroatia og fikk mye kritikk av kroatiske medier. Det hele toppet seg i 2015 da han ledet laget til et 2-0 tap mot Norge. Etter det forsmedelige tapet mot Norge fikk kroaten sparken, men får altså nå en ny sjanse i den tyske storklubben Bayern München.

0 kommentarer: