Dra på fotballferie til Barcelona!

Posted by on | |
(CC BY 2.0) by Shht!
Du har lyst til å dra på ferie. Du ønsker å se noe av kulturen stedet og området er kjent for, noe som transcenderer alder, kjønn, utdanning og sosioøkonomisk status, noe som, uansett hvor du er fra, snakker det samme språk. Vi snakker selvfølgelig om en fotballferie. Dette er nemlig en ypperlig måte å komme i kontakt med lokale på og se hva som gjør den aktuelle byen til det den er. Blant fotballferier finnes det få som kan sammenligne seg med statusen til Barcelona.

 Her kan du oppleve en av verdens beste fotballspillere gjennom tidene, nemlig Messi (kilde; vg.no/sport/fotball/), og samtidig oppleve en av de vakreste europeiske byene, nemlig Barcelona. Du får storby, strandliv, fotball og Messi i en og samme ferie!

Barcelona sin sesong
Barcelona kan se tilbake på en fantastisk sesong i fjor. Det var få som hadde tiltro til at de kunne stikke av med tittelen etter at Neymar forlot klubben til fordel for PSG og etter noe som virket som et skuffende overgangsvindu uten de store signeringene. Allikevel feide de alle konkurrentene av banen, deriblant Champions League-vinnerne Real Madrid (kilde; vg.no/sport/)

På grunn av at de vant serietittelen så skal de nå kjempe om den spanske Super Cup-tittelen i August. Der møter de Sevilla, som vant den spanske cupen i forrige sesong. Barcelona er klare favoritter og får 1.55 i odds for å vinne, til forskjell fra Sevilla som har 5.40 i odds for å vinne, (kilde; redbet.com/no/sports). Det er dermed få som tviler på at Messi og Barcelona får nok et trofe i samlingen sin i midten av August.

En spennende by

(CC BY 2.0) by Bert Kaufmann
 Du kan starte besøket ditt ved å hoppe på et tog fra Barcelona Sentralstasjon til Barcelona-Sants og så gå en femten minutters tur til museet ved det berømte Camp Nou, hjemmebanen til Barcelona. Om du allerede er fan av fotballklubben så vil det garantert være en mektig opplevelse å gå rundt i gangen på den mektige hjemmebanen til klubben. Om du drasser med deg familien din så kan heller ikke den nøytrale tilskuer unngå å bli imponert over historien som sitter i veggene på stedet.

En guidet tur gjennom museet inkluderer en titt på de mange trofeene til klubben, Lionel Messi sine fire Ballon d’Or som blir gitt til verdens beste fotballspiller hvert år, og du får ta en titt på selve stadionet også.

Storby
Barcelona i seg selv er en vakker og vibrant storby med mye å by på for hele familien, både unge og gamle. Dere kan traske rundt å se på byens vakre, Gaudi-inspirerte akritektur, stoppe ved spennende barer eller ta dere en tur på stranden. Det er heller ikke langt til Pyreneene hvor man kan stå på ski eller gå lange, nydelige turer i fjellene.

Fotballsesongen i Spania varer fra August til Mai, så om du ønsker å kombinere storbyferien med en fotballkamp og en morsom festival så lønner det seg å gjøre dette i September. Da kan du nemlig både oppleve fotballkamp, kanskje mot en av de andre toppklubbene som Real Madrid, og den spennende La Mercè-festivalen.

0 kommentarer: