Kombiner storbyferie med tennisturneringer

Posted by on | |
Er du tennisinteressert, vil du hvert år få mange muligheter til å oppleve verdens største stjerner live. De gjeveste turneringene går under samlebetegnelsen The Grand Slam og inkluderer Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

For nordmenn vil de mest åpenbare valgene være French Open (Frankrike) og Wimbledon (England), hvor French Open arrangeres i slutten av mai, mens Wimbledon legges til fellesferien, rundt starten av juli hvert år.

Paris – Kjærlighetens by


Fra romantiske elvecruise til Eiffeltårnet og du Louvre – Paris er en by fullpakket med ikoniske turistattraksjoner. Dette gjør byen til det perfekte sted for alle type turister, men dersom du følger med på tennis, vil også mai - juni kunne by på hele to uker med noen av verdens største tennisoppgjør.

I 2017 kunne f.eks alle som fulgte med oppleve en intens finale mellom Rafael Nadal og Kevin Anderson, hvor Rafael Nadal vant overlegent og tok sin 16. Grand Slam-tittel. Under kvinne- og herrefinalene kan det ofte være stor konkurranse om billettene, men alle de store stjernene må gjennom mange kvalifiserende kamper, noe som gjør det mulig å oppleve noe av det beste idretten har å by på, samtidig som du også får en flott ferie i Paris.

Dette burde du oppleve:

  1. Eifeltårnet: Mange ser på det som en klisjé, men Eifeltårnet er likevel et av verdens mest ikoniske byggverk. Med sine 324 meter er det et majestetisk landemerke og det folk flest forbinder med Frankrike
  2. Marche Ou Crêpe: Om du er glad i søtsaker, er det lite som kan måle seg med en god, fransk crêpe, og denne restauranten er en av de mest populære i hele Paris!
  3. Museumstur: Noen av verdens mest kjente museer og utstillinger er å finne i Paris, inkludert Picassomuseet, Louvre, Orsay og Pompidusenteret

London – Mulighetenes by


Enten om du ønsker en museumsferie, å spise på noen av verdens beste restauranter eller prøve ut et av verdens største pariserhjul, vil London ha et tilbud som passer deg bra. Her kan du enkelt bruke flere uker uten å gå tom for ting å gjøre, og når Wimbledon-turneringen også arrangeres midt i fellesferien, er byen perfekt om du har lyst til å se tennisstjernene på nært hold.

Wimbledon sees på som verdens absolutt største tennisturnering, og med så mye på spill, vil det hvert år dukke opp flere store overraskelser. Selv med en semifinale i fjor, trosset f.eks Konta sine odds ved å bli slått ut i andre runde i år. Dette ved å tape 6-3 6-4 mot slovakeren Dominika Cibulkova.

     Kilde: Kloniwotski via Flickr (CC BY-SA 2.0)

Dette burde du oppleve:

  1. London Eye: Rangert som verdens fjerde største pariserhjul, med sine 135 meter, er London Eye den ultimate måten å se byen på. NB! Ikke for personer med høydeskrekk!
  2. Churchill War Room: Et unikt innblikk i hvordan det var under andre verdenskrig. En gjenglemt bunker som ble åpnet flere tiår etter krigen sluttet, noe du ikke vil kunne oppleve mange andre steder i verden.
  3. Camden Market: Et gigantisk marked, fylt med nisjebutikker, kultur, spisesteder og morsomme opplevelser.

0 kommentarer: