Reis til Manchester - Englands nye London

Posted by on | |
London er ikke lengre stedet som alle turister vil dra til. Den nye hippe destinasjonen ligger nord for London, nemlig Manchester. Går du rundt i byen vil du se mye spennende arkitektur og flere bygninger har veggmalerier dekket av bier. Dette er fordi bien er symbolet til Manchester. Det er utrolig masse kult å finne på når du er i denne flotte byen og her kommer noen tips til ting du burde besøke under manchester-reisen.

"Manchester Street Art" (CC BY 2.0) by Transport Pixels

Shopping
Manchester er generelt mye billigere enn London når det gjelder priser og det er absolutt verdt å ta seg en tur på en av de store kjøpesentrene i byen. Trafford senter er et utrolig nydelig kjøpesenter som har blitt en turistattraksjon på grunn av dens vakre arkitektur og interiør med store lysekroner. I tillegg til dette kjøpesenteret er det veldig mange andre senter man kan shoppe på.

Se på fotball
Med to store fotballklubber og stadioner er Manchester plassen å dra til om man liker fotball. Selv om man ikke er en fotballfan er det likevel en veldig kul opplevelse å sitte på stadion og føle på den utrolige stemningen når ballen går i mål. For å gjøre opplevelsen enda mere spennende kan man også tippe på sitt favorittlag. Det finnes mange gode velkomst tilbud, for eksempel kan du doble gevinsten opptil 5000 kr på det første oddsspillet, noe som gir litt ekstra lommepenger en kan bruke på shopping.

"Old Trafford" (CC BY 2.0) by domfell

Gå på museum
Byen har flere interessante museer for både liten og stor. Er du interessert i moderne kriger eller maskineri kan du ta turen innom Imperial War Museum, Runway Visitor Park, eller Museum of Science & Industry. Sistnevnte museum kan også være morsomt for barna da de har en interaktiv utstilling som barna kan leke på. Vil du se dinosaurer og andre dyr kan du dra til Manchester Museum, og om du heller vil lære mer om historien til menneskene i Manchester kan du dra til Manchester Peoples Museum og læse om for eksempel kvinnebevegelsen i byen.

Dra på fest
Manchester er en by med mye liv og røre. Det er flere klubber i byen og utenfor sentrum. Det er også en lang gate som kalles "The gay district" og her kan man danse til langt ut på natt. Liker du å rave til elektronisk musikk kan du besøke The Warehouse Project, men om du heller foretrekker live bands kan du besøke mange en de små fine barene i Northen Quarter.


Besøke Vindtunnelen
Har du med hele familien på tur eller om det er bare jentene eller guttene på tur vil det være utrolig morsomt å prøve den store vindtunnelen. I vindtunnelen vil du kunne prøve hvordan det vil være å hoppe i fallskjerm. Om du føler vindtunnelen bare er for pyser kan du selvsagt hoppe ekte fallskjerm i Manchester også!.

De utallige attraksjonene og aktivitetene man kan gjøre i Manchester har klatret over London på listen over byer som må besøkes i England. Byen passer både for familien og for en vennegruppe på tur.

0 kommentarer: