Opplev Korsika

Posted by on | |
Hvis du er blant de mange nordmenn som gjerne vil starte sommeren litt tidligere på våren eller forlenge den om høsten, bør middelhavsområdet være noe for deg. Her får du nemlig behagelige norske sommertemperaturer fra april til november, noe som er godt for både kropp og sjel.

Når de fleste nordmenn drar til «Syden» er det ofte velkjente travere som Costa del Sol, Kanariøyene og Hellas som går igjen. Vi har selvsagt ikke noe problem med noen av disse destinasjonene, men kanskje frister det å utvide horisonten litt?

Korsika har vanligvis god plass på strendene. (CC BY-ND 2.0) av russ barss.

Frister mindre masseturisme?

Den franske øyen Korsika er for eksempel en destinasjon som ofte overses av norske turister. Det er på ingen måte slik at du har hele øyen for deg selv, men hvis du reiser i skuldersesongen er det langt bedre plass til de besøkende. Om våren og høsten er også temperaturene mer behagelige, siden det kan bli veldig varmt om sommeren. Du kan enten fly inn til Ajaccio eller Bastia, som begge er to typiske korsikanske byer som raskt gir deg følelsen av at du ikke helt er i Frankrike.

Fotball med lidenskap

Ajaccio er øyens hovedstad og kjent som fødestedet til Napoleon Bonaparte. Korsikanerne er stolte over den gamle hærføreren, og du kan besøke barndomshuset hans i sentrum av gamlebyen. Ajaccio kan også by på et kunstmuseum og god mat og drikke, og det finnes også bystrender du kan legge deg ned på. Ajaccio huser også to fotballag på nivå 2 i Frankrike. GFC og AC Ajaccio har begge hatt en middels start på sesongen i Ligue 2, og du får derfor gode odds hos bet365 for å tippe at en av klubbene tar turen opp igjen til det øverste nivået allerede denne sesongen. Det vi derimot kan love deg er en utrolig god stemning som sjelden forekommer på kamper hjemme i Norge. Ajaccio er også godt egnet for dagsturer, og hvis været er bra kan du ta båten over til den flotte sandstranden i Porticcio. Ca. 12 km vest for Ajaccio ligger Parata hvor du kan vandre rundt og ta bilder av det fantastiske landskapet.

Ta toget

De fleste hevder at Korsika bare kan oppleves med leiebil, men det er også fullt mulig å ta toget mellom Ajaccio og Bastia. Midt imellom disse to byene ligger fjellbyen Corte, som med sine 8000 innbyggere tilbyr en typisk korsikansk opplevelse. Du kan dra opp til festningen og nyte den fantastiske utsikten over byen, eller gå turer i de fantastiske fjellene og dalene som omgir byen.

Utsikt over Corte. (CC BY 2.0) av cremona daniel.


Bastia på sitt beste

Korsikanerne er stolte av sin særegne kultur, og dette finner du kanskje mest av i Bastia som gir deg et perfekt bilde av det moderne Korsika. Terra Vecchia og Terra Nova er to vibrerende nabolag, og i den gamle havnen finner du garantert noe godt å spise. Like nord for Bastia ligger Cap Corse, hvor du kan kjøre på flere kystveier med leiebil, eller kanskje frister det å finne fram sykkelen? Fra Bastia kan du fly ut av Korsika eller ta en båt til Den franske rivieraen og nyte et par dager der før du flyr rimelig hjem til Norge fra Nice.

0 kommentarer: