En original englandstur

Posted by on | |
Hvis du noen gang har vurdert en fotballtur til England er vi ganske sikre på at du har lest mye om og kjenner mange som har reist til Liverpool, Manchester og London. Men kanskje frister det mer å gå mot strømmen og se kamper i andre byer? Dette gjør deg garantert mer original, samtidig som du også får en langt billigere tur over Nordsjøen.

I motsetning til hva mange tror er det ikke Manchester som er den nest største byen i England, men Birmingham. Denne tradisjonelle industribyen ligger ca. halvannen time med tog fra London, og sentrumskjernen har gjennomgått en total forvandling de siste 20 årene. Birmingham har i tillegg veldig rimelige hoteller og flere interessante steder du kan besøke på dagstur, siden en fotballkamp tross alt bare varer i 90 minutter

En fotballby i dvale


I skrivende stund har Birmingham ingen klubber i Premier League, men både Aston Villa og Birmingham City ligger på øvre halvdel i Championship. Oddsen hos bookmakere som bet365 er allikevel relativt høy på at de rykker opp til Premier League denne sesongen, siden de på nyåret ligger langt bak Leeds og Norwich som innehar de to direkte opprykksplassene. I tillegg er en klubb som West Bromwich bare et steinkast unna. Premier League-fotball kan oppleves i Wolverhampton, som kan nås med en metrotur på en knapp time fra Birmingham-sentrum. Billetter til kampene er relativt lett å få tak i, med mindre det dreier seg om lokaloppgjør, eller hvis Wolves får noen av storlagene i Premier League på besøk. Aston Villa og Birminghams hjemmebaner kan nås med buss eller til fots, mens West Bromwichs hjemmebane The Hawthorns ligger langs metrolinjen mellom Birmingham og Wolverhampton.


Aston Villas hjemmebane, Villa Park, er det største stadionet i Birmingham. (CC BY 2.0) av Rasmus Zwickson
Slå deg løs i Brummy


Birmingham har mye å tilby den besøkende, og i sentrum finner du det digre kjøpesenteret «Bull Ring». Vi anbefaler også en tur innom Birmingham Museum og en pubrunde på Broad Street. I de omkringliggende kanalene ligger det mange koselige spisesteder, og du kan blant annet få med deg et tradisjonelt engelsk pubmåltid for rundt en hundrelapp. Den politiske usikkerheten rundt Brexit har ført til et relativt svakt pund i disse dager, og du kan derfor raskt gjøre et kupp på kjente merkevarer i Birminghams mange butikker i byens kjøpesentre og handlegater.

Reis på dagstur til Stratford og Warwick


Birmingham kan også fungere som en utmerket base for å besøke omkringliggende attraksjoner og byer. Stratford upon Avon regnes som en av Englands vakreste byer, og her kan du vandre rundt i sjarmerende gater og friske opp Shakespeare-kunnskapene dine. Dette er nemlig fødebyen til Englands mest kjente forfatter, og det finnes flere museer du kan utforske. Barn i alle aldre lar seg kanskje også friste av en tur til Warwick Castle. Dette er en av områdets mest kjente og populære turistattraksjoner, og det kan derfor bli folksomt i helgene. Vi anbefaler derfor at du legger besøket til en ukedag, siden du trenger minst en hel uke på å oppleve alt det spennende som området Birmingham og områdert rundt har å by på.

0 kommentarer: