Opplev strand, hav, rikdom og raske biler i Monaco

Posted by on | |

Asurblått hav, lekre strender, vakre klipper, raske biler og en havn der yachtene ligger tett i tett så langt øyet kan se. Monaco er ikke bare en skikkelig naturperle, dette er også landet med høyest BNP per innbygger - og det vises.
Det er dessverre ikke alle som har råd til superbiler og enorme yachter, men en tur til Monaco gir deg muligheten til å få en sniktitt på hva vi alle går glipp av. Og hvem vet, om du tar en tur inn i ett av de mange kasinoene, så kanskje du kan tre inn i de samme rekkene?
En reise til Monaco er en opplevelse du sannsynligvis aldri vil glemme, med et innblikk inn i en verden som er ganske så fjern og eksotisk for oss gjerne litt trauste nordmenn. Vi gir deg tips for hva du kan finne på mens du er der.

Akvariet i MonacoDet oceanografiske museet i Monaco ble grunnlagt i 1910, og har flere tusen fisk, koraller og andre sjødyr samlet i tanker som er lagt opp for å gjengi deres naturlige habitat på mest mulig nøyaktig vis. Hvis du lar deg fascinere av haier kan du komme tett innpå dem i den enorme, seks meter dype hailagunen deres. Ikke nok med det - akvariet har også en av verdens største samlinger av maritime kuriositeter, med alt fra historisk dykkerutstyr til båtmodeller og skjeletter og fossiler fra forskjellige sjødyr.

Monaco Grand Prix

Se verdens raskeste biler og verdens beste sjåfører kjempe om seieren på kloss hold! Få ting kan måle seg med spenningen fra tribunen under et formel 1-løp, og Monaco Grand Prix desidert et av de viktigste og mest prestigefulle billøpene i verden. Løpet går i slutten av mai, og kan trekke sine røtter helt tilbake til 1929. Billetter finner du hos for eksempel ticketservice, og det er en rekke seter å velge mellom langs så godt som hele løypen. Og siden løpet går midt i Monacos gater får du også gjerne en god utsikt over deler av byen i tillegg til å se formel 1-bilene både rett foran deg og på storskjerm.

Har du tenkt deg hit, kan det være lurt å lese deg opp på formel 1-nyhetene og eller sjekke hvilke odds det er for de forskjellige lagene hos bet365 for å virkelig gjøre opplevelsen fullkommen.

Ta en tur til Nice

Den vakre franske byen Nice ligger kun rundt en halvtimes tur unna Monaco, slik at du lett kan ta deg en dagstur for å få den med deg. Det er også fullt mulig å gjøre det motsatte. Hotellprisene i Monaco er over gjennomsnittet høye, så det kan fort lønne seg å bo i Nice og enten leie bil eller ta bussen. Det går både ekspressbuss og en mer turistvennlig rute som virkelig lar deg nyte omgivelsene, med hyppige avganger slik at det sjelden er lenge å vente, slik at du kan legge opp turen din akkurat slik det passer deg.

Både SAS og Norwegian tilbyr flygninger til Nice fra de fleste større norske byer, som gjør det enkelt å reise både til Nice og Monaco.

0 kommentarer: