Tel Aviv

Posted by on | |
En av de mest spennende reisenyhetene for 2011 er Tel Aviv i Israel. National Geographic omtaler Tel Aviv som Middelhavets Miami Beach, og kanskje ikke uten grunn når vi tenker på at byen har over 10 kilometer med strender. Byen er ikke mer enn 50 år gammel, og er på størrelse med Oslo i antall innbyggere i sentrum. Her finner du et yrende natteliv, og byen er full av butikker, barer, restauranter og nattklubber. Tel Aviv regnes som den byen i Israel med det beste utelivet, og kan nesten minne om en litt østlig versjon av Ibiza.

Hvis du skal reise på ferie til Tel Aviv er gjerne den beste tiden enten på våren eller høsten. Midt på sommeren kan det bli veldig varmt, og luftfuktigheten er så høy at du blir gjennomvåt så fort du går en tur ut. Tel Aviv har også massevis av store kjøpesentre, eksklusive butikker, elegante hoteller, små kafeer, en nydelig strandpromenade, flere museer og teater, og en diger marina med flotte yachter og seilbåter. 

Ta gjerne en tur opp på toppen av Azrieli Tower, som er den høyeste bygningen i Israel. Herfra får du en utrolig utsikt over byen, med sine små hus i Art Deco-stil side om side med moderne kontorbygninger. Du finner også mange parker og uterestauranter her, hvor du kan slappe av litt mellom slagene. Tel Aviv har etterhvert blitt en turistmagnet for turister fra hele verden, og er som sagt et av de mest spennende "nye" reisemålene fra Norge. God tur til Israel og Tel Aviv!

0 kommentarer: