Sikkerhet på reisen

Posted by on | |
Det er mange ting du kan gjøre for å unngå problemer på din neste ferietur. Et smart tips er å betale for reisen med et kredittkort, da er ofte både du selv og flere medreisende dekket av reiseforsikringen som ligger i kortet, og du er sikret hvis for eksempel flyselskapet skulle gå konkurs slik som Sterling gjorde. Ta også med deg telefonnummer til sperring av kort og mobiltelefon, hvis noe slikt skulle bli frastjålet. Kopi av reisedokumenter kan også være kjekt å ha.

Hvis dere oppholder dere på steder med store folkemengder, som for eksempel på Las Ramblas i Barcelona, kan et pengebelte med verdisakene i gjøre det mye vanskeligere for eventuelle lommetyver. Unngå også å stå å vifte med et kart over byen, du behøver ikke å fortelle hele verden at du er turist. Gå heller ikke rundt med hele reisekassen i lomma, men ta med deg kun litt kontanter, ett kredittkort og legg reisedokumenter og pass igjen i safen på hotellet. (kort kan du bestille her), hvis du trenger en økonomisk sikkerhet som i mange tilfeller inkluderer gratis reiseforsikring.

Selv om du har reiseforsikringen i orden kan det også være lurt å ta med det europeiske helsetrygdekortet på ferien. Dette kortet gir deg rettigheter til medisinsk behandling på lik linje med de som bor i landet du besøker. Kortet er gratis og kan bestilles på nettsiden til NAV.

Har dere en leiebil i noen dager, er det ikke nødvendig å la verdisaker ligge synlige inne i bilen, det er nesten som å be om et innbrudd i leiebilen. Husk også på å ikke oppbevare koden til bankkortene dine sammen med kortene, da blir det fort vanskelig å få noen erstatning uavhengig om du har blitt ranet eller bare har mistet lommeboka di. En siste ting, glem heller ikke solkrem. God ferie!

0 kommentarer: